Wat doen uw zonnepanelen in de winter?

Een van de terugkerende misvattingen is dat ze in winterslaap gaan.

Nou, dat is helemaal niet waar. Hoewel het klopt dat de productie van uw zonnepanelen gemiddeld hoger zal zijn tussen april en september vanwege de langere daglichturen, produceert uw installatie het hele jaar door.

Bovendien werken zonnepanelen efficiënter bij lagere temperaturen; het is de lichtintensiteit en niet de warmte die het meest bepalend is voor de werking en het rendement van fotovoltaïsche zonnepanelen. Deze lagere temperaturen helpen om het gebrek aan daglicht in de winter te compenseren.

Hoe dan ook, het is belangrijk om de voordelen van een fotovoltaïsche installatie op jaarbasis te berekenen in plaats van op een regenachtige januaridag.

Conclusie: laat de winter uw overstap naar groene energie niet tegenhouden.