Veelgestelde Vragen

Is het nuttig om een batterij bij mijn installatie te plaatsen?

Zoals bij veel andere vragen, hangt dit af van uw situatie. Een thuisbatterij stelt u in staat om zonne-energie overdag op te slaan en te gebruiken wanneer u het nodig heeft. Het helpt u dus om minder betaalde energie te gebruiken en uw zelfverbruik te verhogen. Onze adviseurs zullen u helpen de juiste beslissing te nemen. Plaats deze nu, later of helemaal niet.

Is er voldoende zonneschijn in België om een installatie van zonnepanelen rendabel te maken?

JA, absoluut ja. Bovendien zijn de temperaturen in België zodanig dat ze in combinatie met de duur van het zonlicht een goede elektrische geleidbaarheid waarborgen. Dit betekent dat de panelen de noodzakelijke omstandigheden hebben om normaal te produceren. Verwacht (met een ZUID-oriëntatie en een helling van 30°) ongeveer 950 kWh per jaar per 1000 Wp geïnstalleerd.

Wat zijn de voordelen van een zonne-energie-installatie voor een KMO?

Het is produceren, opslaan, beheren van uw eigen energie en ontsnappen aan de schommelingen in de energiekosten.

Het is besparen. Het is bijdragen aan de energietransitie.

Het is uw imago verbeteren door een rol te spelen in de strijd voor een groenere planeet.

Het is anticiperen op de geldende MVO-regelgeving voor KMO’s vanaf 2026.

Het is de mogelijkheid om via een tiers-investisseur derde investeerder te profiteren van financiële optimalisatie.

Welke garanties worden aangeboden?
  • Wij werken alleen met fabrikanten die een uitstekende after-sales service bieden.

     

  • Garantie van 10 jaar voor problemen met waterdichtheid of andere gerelateerd aan onze interventie.

     

  • Productiegarantie van 25 jaar voor de zonne-installatie.

     

  • Fabrieksgarantie op de panelen (mechanisch) 10-15 jaar, uitbreidbaar naar 25 jaar afhankelijk van het merk.

     

  • Fabrieksgarantie op de omvormers tussen 5 en 10 jaar, uitbreidbaar naar 25 jaar afhankelijk van het merk.

Ik heb schaduwplekken op mijn dak ... is dat ernstig, dokter?

Evidemment, ce n’est pas idéal mais les technologies de gestion de production des panneaux photovoltaïques ont évolué pour palier à ce probleme d’ombrage. Il y a quelques années, une zone d’ombre (cheminées ou arbres) sur un seul panneau PV (PhotoVoltaïque) pouvait en effet affecter la production totale d’un string de panneaux (un string = plusieurs panneaux Photovoltaïques connectés en série). Actuellement, si un ombrage recouvre moins de 20% d’un panneau l’onduleur arrivera à minimiser cette perte sur le string . Si L’ombrage dépasse 20% d’un panneau il vaut mieux avoir recours aux solutions techniques comme des micro-onduleurs ou des optimiseurs de puissance. Prendre conscience que les micro-onduleurs ou optimiseurs de puissances sont des sources potentielles de pannes sur le toit !!! Nos experts vont conseilleront.

Kan ik panelen op een plat dak plaatsen?

Ja! Het is mogelijk om fotovoltaïsche panelen op een plat dak te plaatsen met behulp van een draagstructuur om ze te kantelen. Let op, deze structuur is normaal gesproken niet in het dak bevestigd om waterinfiltratie te voorkomen. De draagstructuren waaraan de panelen zijn bevestigd, moeten worden verzwaard om te voorkomen dat de fotovoltaïsche panelen wegwaaien. Dit betekent dat uw platte dak moet kunnen weerstaan aan een bepaald gewicht (meer dan 80 kg/m2).

Wat is de derde investeerder?

Met dit systeem heeft u de mogelijkheid om uw zonne-energie-installatie aan te schaffen zonder te investeren. U betaalt maandelijks een bijdrage die lager is dan uw energiewinst en wordt eigenaar van uw eigen systeem voor duurzame energieproductie aan het einde van het contract. U profiteert vanaf de eerste dag van de elektriciteit die uw panelen produceren. U wordt gedeeltelijk autonoom in elektrische energie en u bespaart uw omgeving meerdere tonnen kooldioxide (CO2) gedurende de gemiddelde levensduur van uw systeem (25 jaar)!