Domotica fotovoltaïsch of eenvoudig stopcontact?

Als u hebt gekozen voor een installatie van zonnepanelen, zult u waarschijnlijk de optimalisatie van uw zelfverbruik willen verbeteren.

De keuze tussen fotovoltaïsche domotica en een eenvoudig verbonden stopcontact hangt af van uw specifieke behoeften, uw budget en uw doelstellingen op het gebied van energie-efficiëntie.

Fotovoltaïsche domotica:

Het integreert uw zonnepanelen in uw domoticasysteem om de elektriciteit die op het beste moment wordt geproduceerd, op te nemen, op het piekmoment van de productie van uw panelen.

U produceert uw eigen elektriciteit uit zonlicht, wat uw elektriciteitsrekeningen en uw koolstofvoetafdruk vermindert. Hoewel de initiële installatie kostbaar kan zijn, kunt u op de lange termijn geld besparen door een geoptimaliseerd zelfverbruik van uw zonne-energieproductie.

Eenvoudig verbonden stopcontact:

Een verbonden stopcontact is een apparaat dat op een bestaand stopcontact wordt aangesloten en op afstand kan worden bediend via een mobiele applicatie.

Deze verbonden stopcontacten zijn gemakkelijk te installeren en vereisen over het algemeen geen grote elektrische werkzaamheden. Ze zijn doorgaans betaalbaar en bieden een eenvoudige manier om het inschakelen van uw elektrische apparaten te automatiseren. Maar deze verbonden stopcontacten houden geen rekening met de productie van uw zonnepanelen op het moment van uw apparaten, wat minder nauwkeurig kan zijn ten opzichte van de productie van uw panelen op dat specifieke moment.

Samengevat, als uw voornaamste doel is om uw koolstofvoetafdruk te verkleinen en zoveel mogelijk groene energie te verbruiken, dan is fotovoltaïsche domotica de beste keuze.

Echter, het is duurder en complexer om op te zetten.

Uw keuze zal afhangen van uw prioriteiten op het gebied van energie-efficiëntie en uw financiële middelen.